word studentlid

— dinsdag 9 juli 2013, 15:01

Harry Dijkstra overleden (1949-2013)

Laatste wijziging: 10 juli 2013, 11:19

Een geboren cameraman is gestorven! Harry Dijkstra is geboren in Zwagerveen op 29 juni 1949. Hij blijkt een avonturier. Van alles, maar dan ook van alles heeft Harry in zijn leven gedaan. Van het verkopen van boten tot televisies die van reclameboodschappen werden voorzien in winkels en later magnetische spullen en matrassen die goed waren voor je gezondheid. En al die dingen deed hij met ongelooflijk veel passie en enthousiasme. Ook aan collega’s wilde hij dingen verkopen, soms zelfs tot vervelens toe.

Later werd hij cameraman en dit bleek een gouden greep. Harry bleek een geboren cameraman te zijn, die vol vuur z’n werk deed. Hij was altijd scherp en gedreven. Op het vliegveld met een collega zag hij een shot dat hij wilde maken, maar het was op verboden gebied. ‘Praat jij maar met de beveiliging, dan maak ik dat shot, en weg was-ie, z’n collega verbouwereerd achterlatend.

Toen ik op een dag met hem in de studio aan het werk was, zei hij: ‘Even een korte break, want Darmstad heeft gebeld. Op mijn vraag wat hij daarmee bedoelde, zei hij: ‘Even naar het toilet’ en lachend liep hij weg. Vele jaren heeft hij dit grapje gebruikt, totdat hij op een dag geschrokken van het toilet terug kwam. Bloed in z’n ontlasting! De angst voor iets vreselijks was geboren, omdat ook zijn vader aan darmkanker was overleden. Het bleek helaas waar te zijn!

In het ziekenhuis trof hij een medepatiënt die nog maar kort te leven had. Toen Harry hoorde dat deze man nog graag één keertje zou willen duiken, heeft hij dit voor hem geregeld en zijn ze naar Egypte gevlogen. Om de kosten te kunnen betalen en om de familie een mooi aandenken na te laten, heeft Harry hier een documentaire van gemaakt.

Vol goede moed ging Harry verder met zijn leven, totdat er ook bij hem uitzaaiingen werden geconstateerd. Ook hij kreeg te horen dat er geen hoop meer was. Hij gaf de strijd echter niet op. Harry ging met zijn zoon naar Curaçao en kwam vol goede moed terug. Hij had daar een vrouw ontmoet, die ongelooflijk kundig is in alternatieve geneeskunde. Een healing van haar had hem van de pijn bevrijd en hij had zijn energie terug. Zijn besluit stond vast, hij wilde gaan emigreren naar Curaçao. Tijdens de voorbereidingen daarvoor raakte hij steeds meer vermoeid. Zo vermoeid dat hij deze plannen helaas heeft moeten opgeven. Het heeft niet meer zo mogen zijn. Op 6 juli is hij in de ochtend overleden.

Feije van der Meer,
collega van Omrop Fryslân

lees ook ‘De afscheidsfilm is bijna klaar’ in Villamedia van 21-6-2013

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.