training eu starters

— donderdag 13 december 2012, 14:30 | 9 reacties, praat mee

Melissen Journalist van het Jaar

Hans Jaap Melissen is Journalist van het Jaar 2012. De redactie en de redactie-adviesraad van Villamedia hebben de freelance oorlogsverslaggever deze prijs toegekend vanwege de uitstekende wijze waarop hij de Arabische Lente verslaat. Uit het juryrapport: 'Hij is daar waar het er toe doet, neemt gecalculeerde risico’s bij zijn werk en bericht feitelijk en sober. Dat laatste is erg prettig als het nieuws zelf al spannend genoeg is. (...) Hij plaatst het nieuws in perspectief. Bovendien keert hij regelmatig terug naar de plekken des onheils, zodat zijn publiek een goed beeld krijgt van hoe het nieuws zich ontwikkelt.' Laatste wijziging: 11 januari 2016, 11:19

De jury prijst ook de moed van Melissen om in een jaar dat de mediabranche het zwaar heeft toch voor zichzelf te beginnen in een tak van sport die van zichzelf al risico’s genoeg met zich mee brengt.

Begin februari wordt Hans Jaap Melissen in het raadhuis van mediastad Hilversum gehuldigd. Burgemeester Pieter Broertjes treedt op als gastheer. De gemeente Hilversum maakt de uitreiking vanaf dit jaar mede mogelijk.

Tijdens die bijeenkomst wordt ook de Scriptieprijs van Villamedia uitgereikt.

Het interview van Frans Oremus met Hans Jaap Melissen lees je hier. ‘De angst laat ik thuis’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

9 reacties

Robert Goddyn, 13 december 2012, 14:48

Maar oorlogsverslaggever is een groot naam aangezien in Tunesië, Egypte, Libanon en Jemen geen spraken is van oorlog dus zou het conflict verslagever moeten zijn.

willem ammerlaan, 13 december 2012, 15:41

Ik krijg niet de indruk dat meneer Goddijn deze terecht onderscheiden collega de afgelopen jaren echt goed gevolgd heeft. Melissen is naar die gebieden niet afgereisd om er cricketwedstrijden te verslaan.

Rik Sanders, 14 december 2012, 00:48

Meer dan terecht deze prijs voor Hans Jaap Melissen, een journalist die vaak letterlijk in de vuurlinies opereert. Nooit begrepen waarom hij deze prijs vorig jaar al niet had gekregen.

Robert Goddyn, 14 december 2012, 08:30

Dus dan ben ik een oorlogsfotograaf volgens meneer Ammerlaan ik doe al 22 jaar het werk als fotograaf. Ik volg Melissen en heb ook contact met hem dus ik weet zeker waar ik het over heb, en is niet dat ik het hem niet gun ik vindt het top alleen de media er om heen zo als VM en meerderen maken er oorlog van en ik denk dat het meer conflicten zijn want ga maar na hoeveel oorlogen zijn er en hoeveel conflicten zijn er den zelf 1 op 6, dus ik volg het al 22 jaar dus meneer Ammerlaan kijk op mijn site en je zult het zelf ervaren ik zelf noem mij dus geen oorlogsfotograaf maar een conflict fotograaf begonnen in El Salvador de toen niet oorlog journalisten van de IKON om kwamen maar Journalisten o.a Cornel Lagrouw.

willem ammerlaan, 14 december 2012, 14:29

Zelfs als het hele Nederlandse taalgebied het heeft over oorlogsverslaggeving en precies weet wat daarmee wordt bedoeld, dan nog staat het Robert Goddyn natuurlijk vrij zichzelf ‘conflictfotograaf’ te noemen. Ik ben alleen bang dat je daarbij wel even moet uitleggen wat dat is.

Hans Laroes, 14 december 2012, 15:28

Mooi. Verdiend. Heb soms mijn hart vastgehouden (remember Benghazi). Maarrr: altijd getroffen door rustige en evenwichtige berichtgeving, en erg onder de indruk van doorzettingsvermogen en vermogen tot risico-inschatting. Allemaal om het verhaal thuis te brengen.

andré beerda, 14 december 2012, 17:45

Volkomen terecht. Heel veel respect voor de moed en de kwaliteit van Hans Jaap.

Robert Goddyn, 16 december 2012, 16:09

“Oorlog is een conflict, maar een conflict hoeft nog geen oorlog te zijn” logies naar mij idee en voor dit uitleg ben ik dus niet dus bang maar zelfverzekerden mezelf.

Olof van Joolen, 17 december 2012, 23:51

Gefeliciteerd, een zeer terechte winnaar. Wat mij betreft vooral omdat Hans Jaap anders dan sommige collega’s in dit specifieke deelgebied niet zichzelf maar de verhalen/onderwerpen op de voorgrond plaatst.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.