NVJ compleet lid

— maandag 12 december 2011, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Brenno de Winter Journalist van het Jaar

Brenno de Winter Journalist van het Jaar

Villamedia roept ‘Big Wobber’ Brenno de Winter uit tot Journalist van het Jaar 2011. De onderzoeksjournalist krijgt de prijs vanwege zijn primeurs over onder meer de misstanden rond de OV-chipkaart en over de slechte beveiliging van voornamelijk overheidswebsites. Volgens de jury is het bijzonder hoe de Winter deze belangrijke maatschappelijke thema’s op de kaart heeft weten te zetten en roemt zijn volharding en doorzettingsvermogen. De Winter: ‘In combinatie met dat ik ben uitgeroepen tot Journalist van het Jaar denk ik dat je kunt stellen dat ICT niet meer vies is. Ik vind het echt heel gaaf dat het steeds meer als maatschappelijk relevant wordt gezien. Dat is het voor mij al heel lang. Ik ben blij dat ik tussen de oren heb kunnen krijgen dat falende beveiliging over mensenlevens gaat.’ De Winter werkt als freelancer voornamelijk voor Webwereld en NU.nl. Dit jaar kraakte hij de OV-chipkaart, omdat hij geen andere mogelijkheid zag om zijn journalistieke punt te maken. Daarna hing hem enige tijd strafvervolging boven het hoofd. Foto: Truus van Gog Laatste wijziging: 23 september 2014, 22:54

De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie en de redactie-adviesraad van Villamedia, vaksite en -tijdschrift voor de mediawereld. De adviesraad bestaat uit Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn. Het is de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Joris Luyendijk, Ben Rogmans, Bram Vermeulen, Antoinette Hertsenberg en het duo Robert Chesal en Joep Dohmen gingen Brenno de Winter voor.

Bij de prijs Journalist van het Jaar hoort een beeldje van de Haagse kunstenaar Loek Bos. De uitreiking zal half januari plaatsvinden in sociëteit Nieuwspoort in Den Haag. De uitreiking wordt mede mogelijk gemaakt door het Verbond van Verzekeraars.


Lees het hele interview met Brenno de Winter vrijdag in Villamedia magazine

Luister naar een interview met Brenno bij Edwin Evers

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.