e learning nvj

— woensdag 1 februari 2017, 14:29 | 0 reacties, praat mee

Haarlemmers uiten zorgen om Haarlems Dagblad

Wil het Haarlems Dagblad een cruciale rol blijven spelen, dan mag er geen knowhow verdwijnen op de redactie. Dat stelde de Haarlemse burgemeester Jos Wienen dinsdag tijdens de bijeenkomst 'Help, mijn krant verzuipt'. Daar spraken politici, redacteuren, zakenlui en inwoners van Haarlem met elkaar over de toekomst van de krant, nu eigenaar TMG heeft aangekondigd een kwart van de banen bij zijn regionale titels te schrappen. Laatste wijziging: 1 februari 2017, 14:52

“Pers en politiek hebben elkaar hard nodig”, tekent de IJmuider Courant op uit de mond van Wienen. “Journalisten dienen op onafhankelijke wijze informatie te geven over wat er speelt in de samenleving. De informatiestromen zijn aan het veranderen, er gebeurt veel via sociale media, daarom zou het slecht voor de regio zijn als Haarlems Dagblad daarin geen cruciale rol kan blijven spelen.”

Naast burgervader Wienen pleitten ook oud-hoofdredacteur Jan Geert Majoor en enkele prominente Haarlemmers dinsdag voor behoud van de redactie. “De krant is een bindende factor in de stad”, aldus Haarlemmer Henk Vijn. “Het is een stadsomroeper, noem het de slagader van Haarlem.”

Bekijk meer van

HMC Haarlems Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.