— donderdag 26 september 2019, 09:46 | 0 reacties, praat mee

Gyurka Jansen wordt product manager bij Business Insider

Foto: ANP / Maarten Brante

Kijken hoe de artikelen en andere content van Business Insider Nederland het best aan de man kan worden gebracht. Dat is in het kort wat mediaconsultant en journalist Gyurka Jansen gaat doen bij het zakelijke platform. Met ingang van 1 oktober gaat hij aan de slag als product manager bij Business Insider Nederland.

Jansen kwam drieënhalve maand geleden voor het eerst bij Business Insider Nederland over de vloer. Toen nog als freelance journalist. “Ik zag een oproep op Twitter waarin gezocht werd naar redacteuren. Daar heb ik op gereageerd. Maar al snel kwamen we erachter dat ik meer dingen voor het merk kan betekenen.”

Business Insider Nederland trekt nu iedere maand anderhalf tot twee miljoen unieke bezoekers, zegt Jansen. “Veel van hen komen via sociale media en Google binnen. Dat zijn vaak nieuwe bezoekers. En als medium wil je natuurlijk graag dat bezoekers blijven hangen en dat ze blijven terugkomen. Het wordt mijn taak om te zorgen dat dat gebeurt.”

Triggeren om door te klikken
Over manieren om bezoekers langer te blijven hangen en terug te laten keren heeft Jansen alvast wat ideeën. “Ik wil kijken op welke artikelen bezoekers het vaakst binnenkomen. Als dat heel duidelijk bij specifieke soorten verhalen is, moeten we meer van dat soort verhalen maken. En we kunnen ook nog beter verwijzen naar soortgelijke content. Zodat bezoekers getriggerd worden om door te klikken.”

Nieuw is het nadenken over manieren om content beter uit te rollen niet voor Jansen. Als freelancer werkt hij ook mee aan de technische ontwikkeling van Reporters Online. Daarnaast is hij al jaren actief als journalist, onder andere voor het Algemeen Dagblad en The Post Online. Veel van dat werk laat hij nu achter zich, al blijft hij wel bij Reporters Online betrokken.

Een deel van Jansens werk zal draaien om techniek. Maar ook nadenken over redactionele keuzes hoort bij zijn nieuwe baan. In het begin zal Jansen ook nog regelmatig artikelen blijven schrijven. Hij schat daar nog de helft van zijn tijd aan te besteden. “Maar uiteindelijk zal ik me volledig op het werk als product manager storten.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.