banner festival 23

— dinsdag 9 november 2010, 15:24 | 3 reacties, praat mee

BBC wil iPlayer internationaal uitrollen

De Britse staatsomroep BBC gaat, mits toezichthouder BBC Trust goedkeuring verleent, programma's verspreiden via een internationale editie van hun iPlayer - een soort Uitzending Gemist via internet. Volgens het management van de BBC zou een betaalde internationale dienst inkomsten kunnen genereren, nu het budget onder druk staat door van bovenaf opgelegde bezuinigingen en een niet langer geïndexeerd kijk- en luistergeld. BBC Worldwide denkt aan een bedrag van tien dollar per aflevering van BBC-hits als 'Top Gear'. "Dit betekent niet alleen dat internationale fans van bijvoorbeeld Doctor Who legaal kunnen kijken, maar dat mogelijk de hele Britse productie-industrie profiteert van een nieuwe inkomstenbron, naast de verkopen aan landelijke zenders", stelt topman John Smith. Laatste wijziging: 10 november 2010, 11:06

Bekijk meer van

BBC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Ruben Hadders, 9 november 2010, 23:46

Tien dollar per aflevering? Echt niet. Twee euro is écht de max. Dat kost een aflevering op DVD ook ongeveer…

Overigens, in het originele bericht staat nergens dat “John Smith van BBC Worldwide denkt aan een bedrag van tien dollar”. Er staat: “It is estimated that global audiences would pay up to $10 for an episode of its most popular shows”. En dat is géén quote van dhr. Smith.
Zie: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/mediatechnologyandtelecoms/digital-media/8114911/BBC-aims-to-gain-from-global-iPlayer.html

Ik hoop niet dat buitenlandse berichten vaker op deze wijze worden overgenomen, want hierdoor kunnen gênante fouten worden gemaakt.

Lars Pasveer, 10 november 2010, 10:08

Het is geen rechtstreeks citaat (dat begint bij de aanhalingstekens) maar ik zie inderdaad hoe er onduidelijkheid over kan ontstaan. Heb e.e.a. licht aangepast.

Boukje, 10 november 2010, 14:26

Ik kijk graag naar sommige BBC-programma´s, dus ik ben blij met deze aankondiging.
Het vertaalde bericht klopt overigens ook na lichte aanpassing nog niet. In het originele bericht staat dat de BBC twee opties overweegt: ofwel reclame toelaten op I-Player ofwel kijkers rechtstreeks laten betalen voor een uitzending. En dan natuurlijk geen tien dollar per uitzending, maar ´up to´ en dat betekent tót 10 dollar.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.