Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 21 januari 2011, 12:00 | 1 reactie, praat mee

Adviseur Cameron weg na hackschandaal

Andy Coulson, woordvoerder van de Britse premier David Cameron, is opgestapt. Coulson vertrekt in verband met een hackschandaal bij tabloid News of the World, toen hij daar hoofdredacteur was. De tabloid gaf opdracht tot het kraken van voicemails van politici, acteurs en andere bekende Britten. De krant hield lang vol dat er sprake was van een losgeslagen redacteur op een éénmansmissie - maar dat verweer klonk na nieuwe onthullingen steeds ongeloofwaardiger. In een reactie stelt Coulson dat het tijd is om op te stappen "als de woordvoerder een woordvoerder nodig heeft." Er zou onder Coulson bij News of the World sprake zijn van een 'agressieve redactiesfeer', bericht de New York Times, waarbij journalisten werden aangespoord elk middel in te zetten om een verhaal rond te krijgen.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Diederik de Groot, 22 januari 2011, 01:29

Het zou natuurlijk leuk zijn, als zou blijken, dat de Engelsen weliswaar geacht worden, op een eiland te wonen, maar voor wat betreft de Hacking For News formule (*) mogelijk weer niet geheel op een eiland blijken te wonen.

Kortom : Wie o wie van de Villamedia-lezers licht een tipje van de sluier op, over mogelijke Hacking-for-News-praktijken in Nederland…

(*) Oftewel elektronische vuilniszak-journalistiek

N.B.  Zie ook mijn lezersbijdrage in Villamedia onder het artikel “Scheuren in verdediging News of the World” van dinsdag 18 januari 2011

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.