— maandag 21 juli 2008, 14:08 | 0 reacties, praat mee

GPD voegt politiek en verslaggeving samen

Persbureau GPD voegt de redacties verslaggeving en politiek samen. Marjolijn de Cocq gaat aan de nieuwe redactie leiding geven. Volgens hoofdredacteur Marcel van Lingen ligt de samenvoeging voor de hand, omdat het werk van beide redacties in elkaars verlengde ligt. Bovendien deed de mogelijkheid zich voor omdat de chef verslaggeving, Paul Koopman, en de coördinator politiek, Erwin Buter, de GPD verlaten. Ook politiek redacteur Wierd Duk vertrekt bij de GPD: hij gaat naar Elsevier. In de nieuwe werkwijze blijven vier mensen de politieke verslaggeving doen: Lianne Sleutjes en Dick Hofland krijgen versterking van Hanneke Keultjes en Laurens Kok (werken nu beiden op verslaggeving).

Begin september verwacht Van Lingen de resultaten bekend te maken van een onderzoek naar de toekomst van de GPD. Begin augustus gaan de resultaten naar het bestuur. Het onderzoek begon eerder dit jaar met een verkenning van de samenwerkingsmogelijkheden met het ANP, maar is inmiddels breder van opzet. Ook met andere partijen is gesproken over de mogelijkheden samen te werken.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.