— woensdag 16 mei 2012, 14:46 | 0 reacties, praat mee

Pijnappels naar Wegener Persdienst

Kees Pijnappels wordt hoofdredacteur van de persdienst die Wegener wil opstarten met Media Groep Limburg (MGL). Dat twitteren medewerkers van De Gelderlander vanuit een plenaire redactievergadering van De Gelderlander in Elst. Wegener heeft de benoeming bevestigd. Pijnappels is nu nog hoofdredacteur van De Gelderlander, maar vertrekt deze zomer bij de krant. Wegener en MGL meldden in februari van dit jaar dat ze in oktober een eigen persdienst willen starten voor de acht regionale kranten die onder de concerns vallen. Op dit moment nemen de uitgeverijen hun algemene kopij voor een belangrijk deel af van de GPD in Den Haag.

De nieuwe persdienst zal Wegener Persdienst (WPD) heten en moet per 1 oktober een feit zijn. De redactie wordt gevestigd in Nijmegen en zal straks voor een deel bestaan uit journalisten van de regionale dagbladen van Wegener. Dat gebeurt op basis van detachering. De huidige centrale redactie van Wegener gaat volledig op in de WPD.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.