banner anp

— donderdag 12 november 2020, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Google wijzigt beleid rond gratis opslag foto’s en andere diensten

AFP

Google heeft aangekondigd dat het vanaf midden volgend jaar een limiet zal stellen aan de opslagruimte in diverse gratis diensten. In een blogpost, specifiek gericht op Google Photos, wordt het beleid toegelicht. Wie Google's eigen Pixel-telefoon bezit, ontkomt aan de bovengrens.

Iedere gebruiker met een Google Account heeft 15 gigabyte gratis opslagruimte. Foto’s die via Google Photo werden opgeslagen, telden niet mee, zolang Google een lichtere, niet originele versie mocht opslaan. Vanaf 1 juni 2021 telt ook die versie in lagere resolutie mee.

Foto’s die iemand voor die tijd heeft geüpload, vallen nog onder het oude regime. Ook foto’s in origineel formaat die voor die datum zijn geplaatst, tellen niet mee. Google schrijft: “We begrijpen dat dit een flinke wijziging is en voor sommigen als een verrassing komt. Daarom wilden we ruim op tijd waarschuwen en gereedschap bieden die overgang simpeler te maken.”

Google-apps gaan een voorspelling ‘in gewone mensentaal’ geven hoelang je met de huidige 15 gigabyte nog uitkan. De gratis opslagruimte wordt niet alleen voor foto’s gebruikt, ook bestanden in Google Drive of die je met andere diensten (Docs, Slides) aanmaakt, tellen vanaf volgend jaar mee.

 

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.