— maandag 5 november 2012, 09:33

Google waarschuwt Duitsland

Google heeft Duitsland gewaarschuwd voor de gevolgen als het land een wet aanneemt die de zoekmachine dwingt om te betalen voor het tonen van links naar artikelen van Duitse media. Dat meldt de Financial Times. Google zal dan mogelijk stoppen met het tonen van alle zoekresultaten naar alle Duitse media. Duitsland wil uitgevers meer bescherming bieden en zal eind november een nieuwe auteursrechtenwet bespreken. Volgens die wet mogen uitgevers geld vragen van Google voor het tonen van zoekresultaten naar hun artikelen. Google blijft bij het standpunt dat het tonen van de zoekresultaten juist meer bezoekers naar sites van de uitgevers brengt, maar daar is niet iedereen het meee eens. Naast Duitsland is Frankrijk bezig met een nieuwe wet, waarbij zoekmachines belasting moeten gaan betalen voor het plaatsen van links naar andere sites. En enkele grote Braziliaanse uitgevers hebben er voor gezorgd dat hun artikelen niet meer via Google te vinden zijn. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.