banner festival 23

— dinsdag 17 november 2015, 14:03 | 0 reacties, praat mee

Google snapt complexe vragen beter

De Google-zoekmachine zou complexe vragen iets beter moeten begrijpen dan voorheen het geval was. Om complexe vragen te kunnen beantwoorden moet de zoekmachine onder andere superlatieven begrijpen, zoals: "Wat is de grootste stad van Nederland?", schrijft Tweakers. Laatste wijziging: 18 november 2015, 10:57

Ook moet het systeem begrijpen in welke periode iets geplaatst moet worden, zoals: “Hoeveel inwoners had Singapore in 1954?”, waarbij het toevoegen van een jaartal of datum het systeem op weg helpt.

Met behulp van de kenniskaart moet Google ook complexere zinnen beter kunnen ontleden, schrijft Satyajeet Salgar op het Inside Research-blog. Vragen als: “Hoeveel inwoners had de VS toen Bernie Sanders werd geboren?” of: “Wie was president van de VS toen de Angels de World Series wonnen?” zouden een goed antwoord moeten opleveren, al is de kans nog steeds groot dat een complexe vraag een ander antwoord oplevert dan gedacht.

In eerste instantie is de verbeterde zoekfunctie alleen beschikbaar als Google op Engels is ingesteld, maar andere talen moeten snel volgen. De functie werkt zowel in de ‘normale’ browser als in de Google-app op mobiele apparaten.

Of het helemaal werkt, is maar de vraag. Dit antwoordt Google op de vraag: which newspapers disappeared in the Netherlands between 2000 and 2015. En in het Nederlands, zonder de slimme software: Welke dagbladen verdwenen er tussen 2000 en 2015 in Nederland?

Meer bij Tweakers

 

Bekijk meer van

vaardigheden Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.