de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 9 mei 2011, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Google News schendt auteursrecht

Google News schendt het auteursrecht van Waalse kranten, oordeelt het Belgische Hof. De zoekgigant mag geen foto’s of artikelen van de kranten meer plaatsen in Google News. Het Brusselse hof heeft dat bepaald. Het Amerikaanse bedrijf moet nu alle verwijzingen naar artikelen en foto’s van Frans- en Duitstalige kranten in België verwijderen op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per dag. Het is de laatste uitspraak in een serie rechtszaken die in 2006 startte. Het Waalse Copiepresse, dat auteursrechten van de kranten beschermt, klaagde Google toen al aan. Door het plaatsen van kop, intro en foto op Google News zouden de kranten bezoekers en dus advertentie-inkomsten mislopen. Google-woordvoerder Mark Jansen zegt dat het bedrijf zich over de uitspraak buigt om eventuele vervolgstappen te bepalen. "Wij zijn ervan overtuigd dat Google Nieuws volledig in overeenstemming is met de geldende auteursrechtwetgeving”, stelt hij. De uitspraak geldt niet voor de Vlaamse kranten. Zij hebben zich tot nog toe altijd afzijdig gehouden van de rechtszaak.

Bekijk meer van

Google News Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.