— woensdag 23 september 2009, 09:02

Google introduceert pushdiensten

Google heeft het voor gebruikers van geavanceerde mobiele telefoons mogelijk gemaakt om e-mail (op basis van Gmail), contacten en kalenderinformatie naar de telefoon gepushed te krijgen. Google Sync, een dienst die eerder dit jaar werd gelanceerd, is nu met deze push-technologie op basis van het Microsoft Exchange-protocol uitgerust. Het betekent dat nieuwe mails die arriveren of wijzigingen in de afsprakenkalender vrijwel direct op de mobiele telefoon arriveren. Ook gewijzigde of nieuw toegevoegde contactinformatie wordt zo zonder verdere tussenkomst gesynchroniseerd. Deze Sync-dienst werkt op telefoons die Exchange ondersteunen (o.a. de iPhone, Windows Mobile-toestellen en enke Symbian-modellen). Push-diensten hebben wel een nadelige invloed op de batterijduur, waarschuwt Google. Wie niet oplet, kan bovendien de contacten die al op het toestel stonden verliezen als deze met een vrijwel lege Google-contactlijst wordt gesynchroniseerd. Google heeft instructies online gezet.

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.