banner printplaza 1

— woensdag 12 juni 2013, 09:25

Google wil openheid over ‘spionage’

Microsoft, Google en Facebook willen dat de Amerikaanse regering inzage geeft in de verzoeken van veiligheidsdiensten om vertrouwelijke data te mogen checken. De bedrijven hebben de Amerikaanse regering gevraagd of ze het aantal verzoeken dat ze van nationale veiligheidsdiensten krijgen, mogen publiceren. Zo kunnen ze burgers laten zien dat ze niet alle gegevens van gebruikers zomaar laten inzien. Het verzoek heeft alles te maken met de onthullingen die de afgelopen dagen zijn gedaan over de spionagepraktijken door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. De technologiebedrijven kwamen onder vuur te liggen toen bleek dat de Amerikaanse geheime dienst NSA vrijwel alle grote Amerikaanse internetdienstverleners verplicht om hen direct data van servers te laten verzamelen. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.