— dinsdag 4 februari 2020, 10:49 | 0 reacties, praat mee

Gio Lippens gekozen in bestuur van AIPS Europa

Gio Lippens

Gio Lippens, de oud-voorzitter van de Nederlandse Sport Pers, is dinsdag toegetreden tot het bestuur van AIPS Europa. Hij had zich op verzoek van de NSP voor de Europese zetel van de International Sports Press Association gekandideerd. Van de 39 uitgebrachte stemmen, gingen er 17 naar Lippens. Een tweede stemronde werd niet nodig geacht.

Naast Lippens, die voor de duur van één jaar is aangesteld omdat daarna volledig nieuwe verkiezingen plaatshebben, waren er kandidaten uit drie andere landen, te weten Azerbeidzjan, Bulgarije en Portugal.

Lippens heeft zich tot doel gesteld om de vrijheid van meningsuiting te blijven bepleiten, met name voor collega’s in landen waar journalistieke censuur op de loer ligt.

Binnen Europa wil hij zich hard maken voor journalistieke onafhankelijkheid, in een tijdsgewricht waarin commercialisering van de sport zich steeds meer vermengt met journalistiek.

Bekijk meer van

NSP Gio Lippens AIPS Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.