— vrijdag 28 januari 2022, 10:48 | 0 reacties, praat mee

Gijs Groenteman claimt boycot door Jan Slagter

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Gijs Groenteman claimt dat hij wordt geboycot door MAX-omroepbaas Jan Slagter. Dat zegt hij in zijn nieuwe podcast 'Teun & Gijs vertellen alles', die woensdag online is gezet. Laatste wijziging: 28 januari 2022, 10:56

Volgens de programmamaker wil Jan hem niet meer in programma’s van Omroep MAX hebben omdat hij in het afgelopen seizoen van het satirische programma ‘Media Inside’ elke aflevering een grapje over Jan maakte. “We hadden hem uitgenodigd, maar hij besloot na de eerste aflevering dat hij het een onleuk programma vond waar hij niet aan mee wilde doen.” In de loop van de reeks werd de afzegging van Slagter een grapje dat elke aflevering terugkeerde: “Het leek me heel grappig om dat elke week een keer te zeggen. En dan moet je het ook afmaken en tot het einde toe volhouden.”

Toen Groenteman als programma-idee een podcast over Schubert die hij voor het Concertgebouw maakt wilde aandragen voor het NPO Radio 1-programma MAX Nieuwsweekend kreeg hij echter te horen dat zijn aanwezigheid in het programma niet gewenst was. De reden was dat Jan Slager boos zou zijn over de grapjes in Media Inside. “Ik vind dat best ver gaan”, stelt de programmamaker in de podcast. “Dat je een grapje over een omroepbaas maakt en vervolgens persona non grata wordt.”

De interviewer ging vervolgens verhaal halen bij Slagter, die beaamde dat hij de grappen in Media Inside niet kon waarderen. “Je mag een grap leuk vinden of niet”, sluit Gijs af. “Maar ik vind het iets heel anders dat iemand zich om die reden op redactieniveau met radioprogramma’s gaat bemoeien.”

Omroep MAX laat desgevraagd weten dat Jan “niets toe te voegen heeft aan het verhaal van Gijs”. De uitspraken van Groenteman over Slagter zijn vanaf 5 minuten in de podcast te beluisteren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.