website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Geweld houdt aan: Mexicaanse journalist doodgeslagen

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 31 mei 2018, 08:47

Héctor González Antonio | EPA

Héctor González Antonio | EPA

Nieuws In Mexico is afgelopen dinsdag het lijk gevonden van Héctor González Antonio, een verslaggever van het landelijke dagblad Excélsior. De 39-jarige González werkte ook voor tv-zender Imagen. De journalist was doodgeslagen, vermoedelijk met stenen.

Hij is daarmee de vijfde journalist die dit jaar is vermoord. De wijze waarop wijkt af van andere aanslagen op journalisten, waarbij vuurwapens worden gebruikt, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie. In het onderzoek wordt echter niets uitgesloten, beloven de autoriteiten.

Jan-Albert Hootsen, vertegenwoordiger voor persvrijheidsorganisatie Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) voor Mexico, maant de autoriteiten om alles in het werk te zetten de moordenaars te vinden. “Tot Mexico concrete stappen zet om mediamoorden op te lossen zal de cyclus van geweld en straffeloosheid, dat Mexico een van de gevaarlijkste plekken ter wereld heeft gemaakt voor journalisten, gewoon doorgaan.”

González schreef over algemeen nieuws maar ook over misdaad. Zijn recentste wrek in Excélsior draaide om geweld in de regio Tamaulipas, waar hij ook woonde. Bij geweld tussen drugsbendes zijn alleen vorig jaar in Tamaulipas 1623 mensen omgekomen. Meer bij CPJ

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.