— dinsdag 9 september 2008, 08:44

Getty Images-prijs voor oorlogsfotografie

Lynsey Addario, David Gillanders en Eugene Richards hebben de Getty Images Beurs voor Redactionele Fotografie gewonnen. De drie fotografen zijn met verschillende vormen van oorlogsfotografie bezig. Elk krijgen zij $20,000 en de steun van fotoredacteuren van Getty Images tijdens het maken hun fotografie documentaires. De drie fotojournalisten zijn gekozen uit 153 aanmeldingen uit 26 verschillende landen door een panel. Lynsey Addario's project is "Darfur". "Als fotojournalist, vind ik het bijna onmogelijk om het conflict in Darfur te negeren. Het is één van de grootste voorbeelden van etnische zuivering en de oorzaak van één van de grootste humanitaire crises van deze tijd", aldus Lynsey. David Gillanders' project "Glasgow" richt zich op de cultuur van de gewelddadige streekcriminaliteit, een nalatenschap van de Schotse clan cultuur, die de titel 'Moord hoofdstad van Europa' meekrijgt. Eugene Richards werkt aan "War is Personal" met een serie foto's en essays die zich richtten op de levens van mensen uit de Verenigde Staten, die zwaar getroffen zijn door de oorlog in Irak.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.