training eu starters

— maandag 5 juni 2023, 13:02 | 0 reacties, praat mee

Gert-Jaap Hoekman vertrekt na 10 jaar bij NU.nl en vormt nieuwe hoofdredactie NOS Sport

© Rogier Veldman/NOS

Na tien jaar zal Gert-Jaap Hoekman in september vertrekken als hoofdredacteur van nieuwssite NU.nl om de overstap te maken naar de nieuwe hoofdredactie van NOS Sport, vertelt Hoekman in een interview met NU.nl. Laatste wijziging: 5 juni 2023, 13:38

‘Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven. Ik heb vooral heel veel zin om met al mijn nieuwe collega’s iets moois op te bouwen. Het is een geweldige eer om leiding te mogen geven aan de grootste sportredactie van Nederland’, aldus Hoekman in een eerste reactie. Hoekman (42) begon in 2012 als adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl en werd een jaar later hoofdredacteur. Onder leiding van Hoekman groeide NU.nl niet alleen in bezoekersaantallen, maar ook in redacteuren.

Bij NOS Sport zal Hoekman direct aan de slag gaan om een nieuwe, meerkoppige hoofdredactie te vormen. Jacqueline Smit is nu ad interim hoofdredacteur. Smit zal Hoekman bijstaan in z’n eerste stappen bij zijn nieuwe werkgever.

Na publicatie van De Volkskrant in maart van dit jaar stapte de volledige hoofdredactie van NOS Sport op nadat de krant in detail uiteen had gezet hoe presentatoren en medewerkers van NOS Sport zich schuldig maakten aan grensoverschrijdend gedrag. Bij een intern onderzoek naar misstanden op de werkvloer kwamen er ‘honderden’ klachten binnen bij de vertrouwenspersoon.

Hoekman is tot medio juli nog actief bij NU.nl. Zijn rol zal daarna worden waargenomen door adjunct-hoofdredacteur Lindsay Mossink, tot er een nieuwe hoofdredacteur benoemd is.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: ‘Met Gert-Jaap Hoekman zijn we erin geslaagd de journalistieke en hoofdredactionele senioriteit in huis te halen die we wensten voor NOS Sport. Gert-Jaap beschikt over een open persoonlijkheid en een menselijke benadering.’

‘NU.nl heeft veel te danken aan Gert-Jaap. Snel was NU.nl altijd al, maar onder Gert-Jaap kreeg NU steeds meer autoriteit door breder en dieper te gaan. De laatste jaren ging de redactie steeds meer eigen nieuws maken in plaats van het alleen maar door te geven. DPG Media gaat Gert-Jaap missen, maar we feliciteren hem van harte’, reageert Erik van Gruijthuijsen, directeur publishing van eigenaar DPG Media.

Hoekman is overigens geen complete onbekende in de sportjournalistiek. Hij begon z’n loopbaan als freelance sportjournalist bij de Zwolse Courant, een krant die later opging in De Stentor.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.