— woensdag 30 augustus 2017, 10:56 | 0 reacties, praat mee

Gerard den Elt nieuwe algemeen secretaris NSP

Aantredend NSP-secretaris Gerard den Elt | NSP

Met ingang van 1 september wordt Gerard den Elt de nieuwe algemeen secretaris van de stichting Nederlandse Sport Pers Service (NSP). Den Elt volgt Marina Witte op, die zich met haar bureau Events4U op het ondersteunen van sportevenementen gaat richten.

Den Elt werkte jarenlang als algemeen- en sportverslaggever bij het AD en werd later freelancer voor onder meer ANP, GPD, Telegraaf, HELDEN Magazine, Het Financieele Dagblad en NU.nl. Hij blijft naast zijn parttime-werkzaamheden voor de NSP actief in de journalistiek voor onder meer ANP.

Hij zal volgens NSP voortbouwen op het fundament dat Witte heeft gelegd en heeft de opdracht gekregen de NSP toekomstbestendig te maken.

Den Elt: “Journalisten en fotografen moeten in een open samenleving toegang blijven houden tot sportmensen, clubs, evenementen en internationale titeltoernooien, ook al trachten commerciële partijen steeds vaker beperkingen aan te brengen. Het is aan de NSP en aan de beroepsgroep als geheel om af te dwingen dat onafhankelijke media en niet-rechtenhouders hun werk in vrijheid en openbaarheid kunnen blijven doen. Daarvan profiteren uiteindelijk ook de recht- en belanghebbenden.”

Bekijk meer van

NSP Marina Witte Gerard den Elt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.