noodfonds

— donderdag 29 april 2021, 12:32 | 0 reacties, praat mee

Genomineerden voor Nico Scheepmaker Beker 2020 bekend

Nico Scheepmaker in 1990 - © Kippa

De jury van de Nico Scheepmaker Beker heeft zes boeken genomineerd voor de verkiezing van het beste sportboek van 2020. De genomineerden werden bekendgemaakt in B.V.S.C. op NPO Radio 1.

Het gaat om ‘IJsvogels’ van Bas van Oort, ‘Zeg nooit nooit’ van Stig Broeckx en Thijs Delrue, ‘Vergeten Goud’ van Marian Rijk, ‘Ali was mijn vriend’, van Erik Dijkstra en Guus Dubbelman, ‘Door Wilskracht Zegevieren’ van Jurryt van de Vooren en ‘Bruut’ van Sharon van Rouwendaal en Natasja Weber.

In totaal waren dit jaar 44 boektitels ingestuurd. Opmerkelijk is dat geen enkel voetbalboek deel uitmaakt van de shortlist. Dat is sinds de start van de Nico Scheepmaker Beker in 2005 niet eerder voorgekomen.

Op 14 mei wordt in talkshow De Vooravond de winnaar bekend gemaakt. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Meer bij NPO Radio 1

Bekijk meer van

Nico Scheepmaker Beker

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.