Jodal

— maandag 28 april 2008, 09:39

Gemeente wuift kritiek op ‘inbraak’ weg

De gemeenteraad van Nederlek heeft geen behoefte aan een extra vergadering over een zaak waarbij vertrouwelijke gemeentelijke stukken, zonder toestemming, uit het huis van AD-journaliste Jorina Haspels zijn verwijderd. Haspels had afspraken gemaakt met een hoge gemeenteambtenaar dat zij de stukken onder zich zou houden. De gemeente wilde de vertrouwelijke raadstukken echter terug, waarbij een gemeentebode zich toegang verschafte tot de woning van Haspels, die op dat moment niet thuis was. Een buurvrouw (gemeenteraadslid van de PvdA in Nederlek) beschikte over een achterdeursleutel van Hapsels woning en haalde stukken op. AD Nieuwsmedia heeft aangifte gedaan tegen alle betrokkenen. De gemeente zelf is niet onder de indruk over de ophef: er komt geen extra informatieronde, omdat de grootste fracties daar geen behoefte aan hebben. "Daarnaast zijn er veel raadsleden met vakantie. Overigens verwacht ik dat over twee weken de storm wel is overgewaaid", aldus CDA-gemeenteraadslid Van der Vaart. Laatste wijziging: 28 april 2008, 14:07

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.