— donderdag 23 september 2021, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Noord-Beveland staakt advertenties in streng reformatorische huis-aan-huiskrant

Enkele edities van Het Noord-Bevelands advertentie- en informatieblad | Trainews Media

De gemeente Noord-Beveland heeft besloten niet langer te adverteren in huis-aan-huiskrant Het Noord-Bevelands advertentie- en informatieblad, nu uitgever Trainews Media heeft besloten alleen advertenties en berichten te plaatsen die voldoen aan 'reformatorische identiteitskaders'.

Dat meldt het AD. Het blad maakt niet langer melding van muziek-, theater- en toneelvoorstellingen noch van activiteiten die op zondag plaatsvinden. De gemeente Noord-Beveland zal als gevolg van dat beleid per 1 januari niet langer in de krant adverteren.

Trainews-directeur Daniël van Iwaarden noemt het besluit in het AD “ontzettend jammer” maar het gevolg van een zakelijke overeenkomst. Van Iwaarden: “Dus mogen ze dit natuurlijk gewoon doen.”

Gemeenten hoeven hun bekendmakingen en andere berichten bovendien al enige tijd niet verplicht in print te publiceren, als er ook een online vindplaats is. Momenteel heeft Noord-Beveland daar nog geen alternatief voor: het Twitter-account van de gemeente verwees gisteren nog naar het huis-aan-huisblad voor de recente gemeentelijke publicaties.

In het nummer van 22 september vult de gemeente vier pagina’s met informatie. Burgemeester Loes Meeuwisse zegt in het AD over het besluit dat gemeentelijke informatie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Er wordt gekeken naar alternatieven, mogelijk in samenwerking met weekblad de Bode, dat ook in de regio wordt verspreid. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Noord-Beveland hah

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.