basis naar compleet

— donderdag 3 oktober 2019, 12:21 | 0 reacties, praat mee

Geert Mak vanaf december te zien in twintigdelig vervolg op In Europa

Geert Mak, blikt vanaf december in twintig delen terug op twintig jaar jaar Europese geschiedenis | Keke Keukelaar / VPRO

Op de drempel van het nieuwe jaar start Geert Mak bij de VPRO met een twintigdelige serie over de laatste twee decennia, een vervolg op zijn epische reeks 'In Europa'. Laatste wijziging: 3 oktober 2019, 12:26

De nieuwe serie pakt de draad op waar de vorige eindigde: in 1999 en krijgt een ondertitel: de geschiedenis op heterdaad betrapt. Elke aflevering begint met wat Mak als een keerpunt in de geschiedenis beschouwt, zelfs dat op het moment zelf nog niet als zodanig werd herkend.

“Het optimisme tijdens de eeuwwisseling maakte plaats voor angst en verwarring na de aanslagen op de Twin Towers, de kredietcrisis, een toenemende stroom vluchtelingen en een steeds slechtere relatie met Rusland. Maar kun je geschiedenis herkennen als je er middenin zit? Als niemand nog weet hoe het gaat aflopen?”, aldus de VPRO.

De serie In Europa - de geschiedenis op heterdaad betrapt laat volgens de makers ooggetuigen aan het woord die zonder dat ze het doorhadden middenin een belangrijke historische gebeurtenis belandden. “Met hun persoonlijke verhaal kleuren zij de recente geschiedenis in. Geschiedenis die nooit ophoudt maar doordendert en ons in verwarring achterlaat.”

De serie is vanaf zondag 22 december te zien op NPO 2, om 21:05 uur. Meer bij VPRO

Bekijk meer van

VPRO In Europa Geert Mak

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.