banner anp

— donderdag 14 februari 2013, 10:40

‘Geen vrijwillige omroepbijdragen’

Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker ziet niets in een herintroductie van omroepbijdragen op vrijwillige basis. Dit idee werd gedaan door voorzitter Jan Slagter van Omroep Max. Volgens Slagter zou dat de publieke omroep 'nog publieker' maken. Dekker wijst erop dat op 1 januari 2000 de wettelijk verplichte omroepbijdrage is vervangen door een financiering van de publieke omroep uit belastingen. De eerste schijf van de inkomstenbelasting werd daartoe verhoogd met 1,1 procent. Dekker stelt dat de publieke omroep "niet afhankelijk hoort te zijn van de bereidheid van mensen die willen betalen." Een solide financiële basis zou met vrijwillige bijdragen niet gegarandeerd kunnen worden, meent Dekker. "Ik denk verder dat een dergelijke financieringsgrondslag mogelijk leidt tot een programmering die meer vanuit kijkcijferoverwegingen tot stand komt dan vanuit kwalitatieve programmatische keuzes." Meer bij Rijksoverheid

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.