— vrijdag 23 oktober 2020, 10:01 | 0 reacties, praat mee

Geen vervolging voor bij klimaatprotest gearresteerde radiojournalist

De marechaussee verricht een arrestatie bij hetzelfde protest waarbij ook journalist Alfred Blokhuizen werd opgepakt. - © ANP / Robin Utrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat radiojournalist Alfred Blokhuizen niet vervolgen. Blokhuizen, tevens voormalig raadslid van Spijkenisse, werd op 14 december 2019 opgepakt tijdens een klimaatprotest op Schiphol.

Het OM heeft besloten de zaak tegen Blokhuizen te seponeren, melden diverse media waaronder Rijnmond. Volgens een woordvoerder van justitie is de journalist door het verblijf op het politiebureau en het missen van een deel van het protest genoeg gestraft.

Blokhuizen stelt dat hij in december bij het protest op de luchthaven aanwezig was om een reportage te maken. Tijdens het protest, waar activisten van Greenpeace en Extinction Rebellion aan deelnamen, werd de journalist door de marechaussee meegenomen naar het cellencomplex omdat hij hen in de weg zou hebben gelopen. Blokhuizen zat een paar uur vast, waarna hij weer mocht vertrekken.

Bekijk meer van

Alfred Blokhuizen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.