— donderdag 24 maart 2016, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Geen verbod op boek ‘De gekooide recherche’

Michiel Princen | Olivier Middendorp / Hollandse Hoogte

Er komt geen verbod op het boek 'De gekooide recherche' van oud-rechercheur en voormalig Telegraaf-onderzoeksjournalist Michiel Princen. De rechter stelt in de zaak tegen Princen, de politie en de Nederlandse Staat dat er geen sprake is van onrechtmatige inbreuk op de eer en goede naam van een in het boek opgevoerde man.

De klager werd, ook na beroep, veroordeeld tot een jarenlange onvoorwaardelijke celstraf wegens oplichting. De man stelde dat Princen als oud-rechercheur wederrechtelijk informatie uit politiesystemen in zijn boek had verwerkt. Daarvan is volgens de rechter geen sprake.

Verder zijn politie noch de Staat aansprakelijk te stellen voor informatie in het boek. Princen had geen toegang tot het strafdossier van de klager noch tot andere informatie van het Openbaar Ministerie. Het boek, dat al in maart 2015 verscheen, blijft daarmee gewoon verkrijgbaar.

De klager had naast het verbod ook een forse financiële schadevergoeding geëist. Ook die is afgewezen. Meer bij Rechtspraak

Bekijk meer van

Eer en goede naam

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.