banner festival 23

— woensdag 24 december 2008, 08:44 | 0 reacties, praat mee

GeenStijl wil in omroepbestel

De website GeenStijl wil een publieke omroep beginnen. Hoe die zendgemachtigde moet gaan heten is nog niet duidelijk, maar de site heeft al wel de omroepvereniging Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke (POWNED) opgericht, maakte GeenStijl-directeur Dominique Weesie dinsdag bekend. POWNED is een bekend begrip op GeenStijl. Het betekent dat je op die site publiekelijk bent afgegaan. GeenStijl moet voor 1 april minstens 50.000 leden zien binnen te halen om voor de omroepstatus in aanmerking te komen. Laatste wijziging: 24 december 2008, 14:02

De overheid heeft bepaald dat je voor omroeplidmaatschap minimaal 5,76 euro per jaar moet betalen (tientjesleden in het guldentijdperk). Weesie noemt het behalen van het gewenste ledental nog geen gelopen koers. ,,We hebben wel de indruk dat onze doelgroep de omroep ziet zitten, maar of ze ook echt gaan betalen is de vraag. We zijn al een tijdje serieus met dit plan bezig, maar we konden niet langer wachten omdat je maar eens in de vijf jaar het bestel binnen kan’‘, aldus Weesie.

Op zijn eigen site noemt Geen Stijl de volgende doelstellingen: “1: Introductie van een fair and balanced actualiteitenprogramma, 2: Brengen van Nederlands drama zonder boodschap, 3: Bevordering van beschaafd bloot, 4: Er komen omroepsters! (Manon, je hebt ons nummer) en 5: Call-tv (gratis) met reaguurders.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.