— vrijdag 2 oktober 2015, 11:36 | 0 reacties, praat mee

Geen nieuw onderdak voor Moslim Omroep

Anders dan de andere levensbeschouwelijke omroepen in Nederland, is het de Moslim Omroep niet gelukt om aansluiting te vinden bij een grotere omroep. De kleine zogenoemde 2.42-omroepen – die geen leden hebben, maar nu nog zendtijd krijgen op grond van hun achterban – hadden tot 1 oktober om samen te werken met een grotere organisatie. De Moslim Omroep wilde opgaan in de EO of KRO-NCRV, wat niet gelukt is. Laatste wijziging: 2 oktober 2015, 11:44

Dat de Moslim Omroep geen partner heeft gevonden, betekent niet dat er vanaf 1 januari (wanneer de 2.42-omroepen officieel geen zendtijd meer krijgen) geen nieuwe islamitische televisie- en radioprogramma’s komen. De NTR neemt die taak op zich. De Moslim Omroep en de Stichting Zendtijd Moslims zijn daar niet blij mee. “We hebben op deze manier niets meer te vertellen over de islamitische programma’s”, aldus SZM-bestuurslid Dris El Boujoufi. “De NTR heeft geen gevoel met levensbeschouwing. Het gevolg zal zijn dat islamitische programma’s verwateren.” Meer bij de Volkskrant (betaald)

Bekijk meer van

Moslim Omroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.