persveilig seminar

— woensdag 8 augustus 2018, 10:33 | 0 reacties, praat mee

Geboorthuis van Het Parool wordt geen Huis van Journalistiek en Vrije Pers

Reguliersgracht 111

Het 'geboortehuis' van Het Parool, het voormalig hoofdkwartier van de illegale krant aan de Reguliersgracht 111, wordt gewoon verkocht, en wordt dus geen Huis voor Journalistiek en Vrije Pers, meldt Het Parool zelf. Laatste wijziging: 8 augustus 2018, 10:41

Het monumentale grachtenpand van woningcorporatie Ymere stond voor 1,7 miljoen euro te koop. De familie Van Norden – nazaten van de oprichters van de krant – en de stichting Democratie en Media, voorheen stichting Het Parool, wilden het pand graag aankopen om er een plek van te maken waar internationale journalisten in vrijheid zouden kunnen werken. Daarnaast zouden er bijeenkomsten en lezingen georganiseerd kunnen worden met de promotie van vrije pers als doel.

Dat gaat er nu dus niet van komen. Er waren meer dan tien belangstellenden voor het gebouw. De uiteindelijke verkoopprijs ligt in ieder geval boven de 2,1 miljoen, weet de krant. En dat bleek geen haalbare kaart voor de initiatiefnemers van het Huis van Journalistiek en Vrije Pers.

Meer bij Het Parool

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.