website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

G&E: ‘Alle ambtenaren een abonnement’

Niels Peuchen — Geplaatst in regionaal op donderdag 3 april 2014, 14:18

Nieuws

Janette Luichies, redactiechef van De Gooi- en Eemlander, heeft de burgemeesters van Hilversum en Laren gevraagd al hun ambtenaren een abonnement op de krant te geven. Luichies ging daarvoor begin dit jaar langs bij de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes en Elbert Roest van Laren. In het geval van Hilversum zou het gaan om 600 ambtenaren, Laren heeft ongeveer 250 mensen in dienst.

Luichies besloot te gaan praten met de twee burgemeesters omdat het naar haar mening niet goed gaat met de krant.

“De oplagecijfers die maandelijks in mijn mailbak ploffen, open ik liever niet. Langzaam zakken we richting een oplage van 20.000”, schrijft ze in Villamedia Magazine (gratis voor leden/abonnees).  Luichies zet wel haar vraagtekens bij het verkopen van abonnementen op deze manier: “Buiten in de miezerige regen voel ik me verward. Is dit wel goed? Gaan we ons als regionale krant afhankelijk maken? Is de redactiechef van De Gooi- en Eemlander nu verworden tot een abonnementenverkoper?”

De gemeente Hilversum laat weten dat Broertjes nog nadenkt over het afsluiten van circa 600 abonnementen op De Gooi- en Eemlander voor al zijn ambtenaren. Burgemeester Roest kon nog niet reageren. Luichies schrijft in haar Villamedia-artikel dat de burgemeester haar voorstel een “geweldig idee” vindt. “Roest snapt dat een gemeente zonder regionale krant het contact met de bevolking dreigt te verliezen.”


Lees hier het artikel van Luichies via Blendle (inlog noodzakelijk).

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Evert, 3 april 2014, 16:04

    Dit zou een kwalijke zaak zijn. Het is geld van de burger. Een krant die het wurgcontract van de Telegraaf (TMG) hanteert. Alle kennis en nadenkende journalisten zijn naar huis gestuurd of gegaan. Misschien is de oplossing beter artikelen schrijven en kennis in huis halen.

  2. 2. Henk Veenstra, 4 april 2014, 12:14

    is dit een 1 april grap?

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.