onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 29 juni 2010, 09:08

G20-top Toronto: veel politiegeweld

Nu de G20-top in Toronto is afgerond, komen de verhalen los van journalisten die zeggen hard te zijn aangepakt door de Canadese politie. Ook journalisten die zich als zodanig hadden geïdentificeerd ontkwamen soms niet aan geweld: een fotograaf werd met een rubberen kogel in zijn rug geraakt, een ander werd met een vuurwapen bedreigd, aldus persbureau Canadian Press. TV Ontario-verslaggever Steve Paikin maakte melding van een Guardian-journalist die in elkaar werd geslagen. The Guardian meldde zondag dat het om de eigen freelance-journalist Jesse Rosenfeld gaat. Volgens de krant heeft Canada aan beveiliging van de G20 en een eerder gehouden G8-top in totaal 1 miljard Canadese dollars uitgegeven, omgerekend zo'n 786 miljoen euro.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.