— dinsdag 2 mei 2017, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Fusie Persmuseum en Beeld en Geluid gaat in

© ANP

De fusie tussen het Nederlands Persmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wordt op woensdag 3 mei een feit. In het Persmuseum in Amsterdam is vanaf 12 mei tot en met 18 juni nog de tentoonstelling Yrrah, monumentaal tekenaar van liefde en dood te zien. Daarna verhuist het museum definitief naar Hilversum.

Daar zullen vanaf dan alle activiteiten en presentaties van het Persmuseum plaatsvinden. De collecties van het Persmuseum blijven in Amsterdam, en worden daar beheerd door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).

‘Door deze bundeling van krachten vormt zich één organisatie die de geschiedenis en actualiteit van media, pers en journalistiek integraal belicht en zorg draagt voor het beheer en de verdere ontwikkeling van de pers- en mediacollecties in Nederland’, zo meldt het Persmuseum.

 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.