word studentlid

— donderdag 8 mei 2014, 10:56

Füsun Erdogan is vrij

De Turks-Nederlandse journaliste Füsun Erdogan is vrij. Dat meldt haar zoon Aktas Erdogan aan Villamedia. Naast Füsun Erdogan zijn nog zeven veroordeelden vrijgelaten. De journaliste zat al acht jaar vast vanwege het vermeende leiden van een linkse terreurorganisatie. Ze had levenslang gekregen. Volgens haar zoon is het niet duidelijk waarom haar gevangenisstraf ineens is opgeheven, maar komt ze vandaag nog op vrije voeten. Als er geen restricties aan haar vrijlating zitten, verwacht hij dat ze zo snel mogelijk naar Nederland komt. Zijn familie is 'dolblij' met dit onverwachte nieuws. Volgens Bianet heeft de vrijlating mogelijk te maken met een eerdere wetswijziging waardoor verdachten nog maar maximaal vijf jaar kunnen worden vastgehouden in plaats van tien jaar. Volgt er in die tijd geen veroordeling, dan moet de verdachte worden vrijgelaten. Laatste wijziging: 13 mei 2014, 13:32

De afgelopen paar maanden werd de druk om haar vrij te krijgen opgevoerd.  Zo vroeg het Arabische Media Netwerk van de World Association of Newspapers and Publishers (WAN-IFRA) aandacht voor journalisten in gevangenschap middels een campagne. Ook in Nederland was er veel aandacht. Afgelopen week werd nog een poster verspreid om haar vrij te krijgen. Füsun Erdogan zegt bij RTL Nieuws dat die druk mogelijk heeft geholpen in haar zaak.

Villamedia had vorige week nog een interview met Aktas Erdogan over zijn moeder.

Bekijk meer van

Turkije

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.