— woensdag 25 november 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

FTM-lezers mogen meedenken over besteding donatie

Follow The Money

Eric Smit van journalistieke site Follow The Money (FTM) is van plan het prijzengeld dat Joris Luyendijk onlangs doneerde, in samenspraak met lezers te besteden. FTM introduceert verder begin 2016 onder meer een betaalmuur.

Om stukken te kunnen lezen moeten lezers dan óf lid zijn van FTM óf artikelen via Blendle kopen. Smit stelt tegelijk dat een deel van de journalistieke producties voor iedereen leesbaar blijft. De nieuwe FTM-site moet in februari 2016 operationeel zijn.

Smit schrijft verrast en dankbaar te zijn door de onverwachte steunbetuiging van Luyendijk. “Joris vergeleek ons met een ‘Gallisch dorpje’ dat het nog steeds opneemt tegen het ‘Romeinse Rijk van de banken’”, schrijft Smit.

De 7500 euro aan prijzengeld die Luyendijk van de NS Publieksprijs doorschuift naar FTM, zal een “diepgravende journalistieke bestemming krijgen”, belooft Smit. De FTM-leden mogen de exacte besteding ervan bepalen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.