onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 19 december 2013, 15:22

Frits Spits stopt na veertig jaar

Aanstaande dinsdag is Frits Spits voor het laatst te horen op Radio 2 te horen in Tijd voor Twee, dat hij sinds 1995 maakt voor de KRO. Die omroep eert hem met de tv-documentaire Spitsuur, die zondagavond laat te zien is op Nederland 1. Na een radiocarrière van meer dan 40 jaar gaat hij met pensioen. Spits begon in 1978 met De Avondspits als opvolger van Joost den Draaijer (Willem van Kooten). Bij de Nationale Hitparade volgde hij in de jaren 80 een andere leermeester, Felix Meurders, op. Bij het grote publiek werd Spits bekend door het legendarische programma De Avondspits op Radio 3 (nu 3FM). Door zijn 'neus' voor nieuwe pophits en programmaonderdelen als de poplimerick, de steunplaat en spelletjes als Kruip in de huid van... kreeg hij een miljoenenpubliek. De presentator won diverse prijzen, waaronder drie Marconi Awards (1996 en 2008) en de Zilveren Reissmicrofoon (1997). Frits Spits, die in januari 66 wordt, gaat niet helemaal verloren voor de radio. Vanaf 4 januari is hij op zaterdagochtend nog te horen in De Taalstaat (KRO) op Radio 1. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Transfers
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.