— woensdag 11 november 2015, 09:26 | 0 reacties, praat mee

Fries Mediafonds tijdelijk gepauzeerd

Het Fries Mediafonds gaat voorlopig - in ieder geval tot medio volgend jaar - op slot. Het fonds, dat Friese media financieel moet ondersteunen bij innovatie en onderzoeksjournalistiek, wacht eerst de ervaringen af van een proef met het nieuwe zogeheten Regionale Mediacentrum.

Pas als duidelijk is welke van de twee initiatieven vernieuwing van de Friese regionale media het best stimuleert, zal Gedeputeerde Staten mogelijk een nieuwe aanvraagronde uitschrijven.

In de drie jaar dat het fonds operationeel is, zijn er negen projecten door Gedeputeerde Staten gesteund. Er zijn klachten dat het fonds te exclusief zou zijn en te weinig effectief. Daarom zal nu eerst het effect van het Regionale Mediacentrum worden geëvalueerd. Volgend jaar is daarover meer duidelijkheid.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.