training eu starters

— donderdag 10 februari 2011, 09:17 | 3 reacties, praat mee

Fotografen geslagen bij manifestatie

Diverse fotografen zijn woensdag in aanraking gekomen met de beveiliging bij de manifestatie tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs. Voorafgaand aan de manifestatie sloegen, duwden en trokken beveiligingsmedewerkers fotografen weg van en voor het podium. Het probleem ontstond volgens ANP fotojournalist Marcel Antonisse vanwege de onduidelijkheid over een persbadge. De beveiliging dacht dat om vanaf het podium te kunnen fotograferen en filmen een badge nodig was. Meer bij Bas de Meijer Laatste wijziging: 10 februari 2011, 10:17

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

P Holleman, 10 februari 2011, 10:47

Inmiddels contact gehad met de beveiligingsorganisatie en het incident gemeld. Via opleidingen en trainingen proberen zij de goede omgang met pers te regelen. Het is inmiddels onderdeel van het examen.
Wim heb ik gesproken en hij heeft aangifte gedaan, en wordt bijgestaan door mijn collega NVJ juriste. Het incident is geregistreerd bij ons NVJ meldpunt geweld tegen journalisten. Door deze meldingen kunnen wij beter het probleem inzichtelijk maken. Dus blijf melden!
Leest u verder op: http://www.nvj.nl/nieuws/sectie/nvf-fotojournalisten/
Vr gr, Patrick, secretaris NVF

fotoferry, 10 februari 2011, 14:23

Dat loopt helemaal uit de klauwen he met die particuliere beveiligers. Sta ik laatst vanaf de openbare weg een voorgevel van een hotel te fotograferen komt er zo’n gorilla aanstiefelen. Of ik even weg wil gaan. Een deugdelijke reden wilde hij niet geven.

Dit is niet het enige incident waarbij beveiligers en politie fotografen het werken onmogelijk maken.

Kees Quaadgras, 10 februari 2011, 14:42

Ik werd een keer bijna gearresteerd omdat ik op de openbare weg en vanaf minstens tien meter afstand een arrestatie door de politie fotografeerde.
En tijdens een extreemrechtse demonstratie in Amersfoort werd ik door twee verschillende agenten twee keer ruw opzij gedrongen, terwijl ik absoluut niet in de weg stond.
Zou de NVJ politiescholen ertoe kunnen bewegen om agenten te leren hoe zij met journalisten om moeten gaan?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.