— vrijdag 26 april 2019, 15:32 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf Michael Wolf (64) overleden

Expositie van Michael Wolf in het Fotomudeum Den Haag - © Jan Fritz / ANP

In zijn woonplaats Hongkong is de Duitse fotograaf Michael Wolf onverwacht op 64-jarige leeftijd overleden. Dat melden het gemeentemuseum Den Haag en het fotomuseum Den Haag in een persbericht.

Michael Wolf werd in 1954 geboren in München. Hij groeide op in de Verenigde Staten en Canada, maar keerde voor zijn studie terug naar Duitsland. Wolf begon zijn carrière als fotojournalist voor onder meer de gerenommeerde tijdschriften Geo en Stern. In 2003 maakte hij de overstap naar vrij werk. Desondanks bleef zijn fotografie geworteld in de traditie van de sociaal geëngageerde documentairefotografie. Het centrale thema van zijn oeuvre is het leven van mensen in de altijd veranderende metropolen.

Sinds 1994 woonde en werkte Michael Wolf in Hong Kong. Deze stad, met meer dan zeven miljoen inwoners, werd voor hem zijn voornaamste inspiratiebron. Hier vervaardigde hij een van zijn meest beroemde series, Architecture of Density. In totaal heeft hij meer dan dertig fotoboeken gepubliceerd.

In 2005 en 2010 won Wolf de eerste prijs bij World Press Photo waar hij in 2011 een eervolle vermelding kreeg. In 2010 en 2016 was Wolf genomineerd voor de Prix Pictet fotoprijs.

 

Bekijk meer van

Michael Wolf Hong Kong

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.