website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fotograaf Michael Wolf (64) overleden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in fotografie op vrijdag 26 april 2019, 15:32

Expositie van Michael Wolf in het Fotomudeum Den Haag

Expositie van Michael Wolf in het Fotomudeum Den Haag - © Jan Fritz / ANP

Nieuws In zijn woonplaats Hongkong is de Duitse fotograaf Michael Wolf onverwacht op 64-jarige leeftijd overleden. Dat melden het gemeentemuseum Den Haag en het fotomuseum Den Haag in een persbericht.

Michael Wolf werd in 1954 geboren in München. Hij groeide op in de Verenigde Staten en Canada, maar keerde voor zijn studie terug naar Duitsland. Wolf begon zijn carrière als fotojournalist voor onder meer de gerenommeerde tijdschriften Geo en Stern. In 2003 maakte hij de overstap naar vrij werk. Desondanks bleef zijn fotografie geworteld in de traditie van de sociaal geëngageerde documentairefotografie. Het centrale thema van zijn oeuvre is het leven van mensen in de altijd veranderende metropolen.

Sinds 1994 woonde en werkte Michael Wolf in Hong Kong. Deze stad, met meer dan zeven miljoen inwoners, werd voor hem zijn voornaamste inspiratiebron. Hier vervaardigde hij een van zijn meest beroemde series, Architecture of Density. In totaal heeft hij meer dan dertig fotoboeken gepubliceerd.

In 2005 en 2010 won Wolf de eerste prijs bij World Press Photo waar hij in 2011 een eervolle vermelding kreeg. In 2010 en 2016 was Wolf genomineerd voor de Prix Pictet fotoprijs.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.