onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 3 februari 2011, 09:31

Fotograaf Koen Wessing overleden

Directeur Louis Zaal van Hollandse Hoogte meldt het overlijden van fotograaf Koen Wessing, die indrukwekkende fotoreportages maakte in Chili (na de coup in 1973) en China in 1983 - toen het land nog erg gesloten was. In Chili opent volgende maand een tentoonstelling met zijn werk, waar Wessings foto's uit 1973 voor het eerst worden getoond. Zaal: "Het was zijn vurige wens dat zijn foto’s terug gegeven werden aan de Chilenen. Het is jammer dat hij dat niet meer mag meemaken." Wessing werkte verder in Afghanistan, Albanië, Burundi, El Salvador, Guinnee Bissau, Indonesië, Nicaragua en Roemenië. "Hij voelde zich zeer betrokken met het lot van onderdrukte volkeren", stelt Zaal. Volgens Zaal had Wessing de gave om makkelijk contact te maken. "Juist deze man van weinig woorden kon makkelijk contact maken met mensen wiens taal hij niet kende. Prachtige menselijke beelden waren niet zozeer bewijzen van armoede en onderdrukking: het waren meer beelden van menselijke trots en doorzettingsvermogen." Koen Wessing is 69 jaar geworden. Zie ook PhotoQ

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.