— donderdag 27 januari 2011, 15:49

Fotograaf Theo Böhmers overleden

Op 18 januari is persfotograaf Theo Böhmers op 62-jarige leeftijd overleden. Böhmers werkte tot zijn zeer recente uitdiensttreding bij de Haagsche Courant - later AD/Haagsche Courant - en won in 1979 het Oranje Wisselobjectief, een prijs voor de beste foto van de koninklijke familie. "Op het goede moment op de goede plek zijn en dan koelbloedig dé foto maken. Dat kunnen alleen échte persfotografen", roemen zijn collega's Böhmers. "Hij bleef in die jaren, ook toen hij wat ouder werd, de jeugdig ogende man van de wereld die niets liever deed dan in stad en land zijn vak uitoefenen. Bureaudiensten waren aan hem niet besteed, daarvoor was hij te actief ingesteld." Kort nadat Böhmers uit dienst ging, werd hij in luttele weken geveld door een agressieve ziekte.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.