— dinsdag 28 mei 2019, 10:38 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf Frans Schellekens (65) overleden

Frans Schellekens - © Foto: Michael van Os

Fotojournalist Frans Schellekens is maandag op 65-jarige leeftijd aan een longontsteking overleden. De fotograaf, die als freelance-fotograaf voor de Volkskrant, Nieuwe Revu, Vrij Nederland en NRC Handelsblad werkte, was een veelzijdige fotograaf die in de jaren tachtig en negentig onder andere de grootste jazzartiesten in beeld bracht.

Schellekens overleed aan een longontsteking, meldt de Volkskrant. Volgens zijn familie kwakkelde hij met zijn gezondheid sinds hij in januari bij een orkaan op Cuba gewond raakte. Hij woonde de laatste jaren de helft van het jaar op Cuba.

Een grote passie van Schellekens was de jazzfotografie. Zo werkte hij elf jaar voor het jazzblad Jazz Nu. Op het North Sea Jazz Festival, maar ook in het Bimhuis en Paradiso, registreerde hij tal van concerten, onder andere van Miles Davis, Ray Charles en Dexter Gordon. Naast jazz richtte Schellekens zich ook op de popfotografie. In de afgelopen tien jaar richtte Schellekens zich onder andere op het leven in China en Cuba.

Bekijk meer van

Frans Schellekens

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.