website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fotograaf Frans Schellekens (65) overleden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in fotografie op dinsdag 28 mei 2019, 10:38

Frans Schellekens

Frans Schellekens - © Foto: Michael van Os

Nieuws Fotojournalist Frans Schellekens is maandag op 65-jarige leeftijd aan een longontsteking overleden. De fotograaf, die als freelance-fotograaf voor de Volkskrant, Nieuwe Revu, Vrij Nederland en NRC Handelsblad werkte, was een veelzijdige fotograaf die in de jaren tachtig en negentig onder andere de grootste jazzartiesten in beeld bracht.

Schellekens overleed aan een longontsteking, meldt de Volkskrant. Volgens zijn familie kwakkelde hij met zijn gezondheid sinds hij in januari bij een orkaan op Cuba gewond raakte. Hij woonde de laatste jaren de helft van het jaar op Cuba.

Een grote passie van Schellekens was de jazzfotografie. Zo werkte hij elf jaar voor het jazzblad Jazz Nu. Op het North Sea Jazz Festival, maar ook in het Bimhuis en Paradiso, registreerde hij tal van concerten, onder andere van Miles Davis, Ray Charles en Dexter Gordon. Naast jazz richtte Schellekens zich ook op de popfotografie. In de afgelopen tien jaar richtte Schellekens zich onder andere op het leven in China en Cuba.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.