basis naar compleet

— maandag 6 november 2023, 11:37 | 1 reactie, praat mee

Foto van aantekeningen van Dilan Yeşilgöz tijdens RTL-debat was ‘toevalstreffer’

Fotograaf Robin Utrecht maakte zondagavond tijdens het RTL-verkiezingsdebat in Amsterdam een opvallende foto: op de iPhone van VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz was 'We hebben het moeilijkste gehad' te lezen. Hoe kwam die foto tot stand? En schuurt zo'n foto van het beeldscherm van iemands telefoon niet met de privacy?

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Everhard, 7 november 2023, 16:18

De eerste foto van het artikel is ook te zien op het schermpje van de camera. Op die foto kan je ook zien dat Yesilgoz haar telefoonhoesje zo vasthoudt zoals op de eerste foto te zien is. De telefoon neigt naar rechts, zoals je ook kunt zien op het scherm van de camera.
De tweede foto laat iets heel anders zien. Op de foto van het cameraschermpje en op de eerste foto kan je zien dat het een I-Cloud mailtje is.
De foto die op Twitter geplaatst is neigt naar links en de telefoon ligt in de hand. De kop van het mailtje is ‘schoon’. “Alle I-Cloud” is weggepoetst. De foto is ook verscherpt en de kleur is verbeterd. De foto is gePhotoshopt!!
De tekst is ook anders. ‘We hebben het moeilijkste gehad’ is vervangen door ‘En dat bleek ook zo!’
Wat is dit voor gedoe? Een scam? Manipulatie? Propaganda voor Yesilguz.
De foto die via Twitter verspreid werd is in ieder geval NIET van Robin Utrecht. De foto op Twitter is wel bijna een 100% plagiaat van de foto van Robin Utrecht. Voer voor de juristen van ANP!
Een heel vreemde move van het VVD Verkiezingsteam. Is VillaMedia met deze publicatie nu ook in de VVD manipulatie getrapt?
Jan Everhard.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.