— dinsdag 14 april 2009, 08:58

Ziggo wil af van programmaraden

Programmaraden hinderen kabelbedrijven in het 'digitaliseringsproces' van televisie, stelt kabelaar Ziggo in een ontheffingsverzoek bij het Commissariaat voor de Media (CvdM). Dat meldt medialog DutchMedia. De stap is een reactie op pogingen van programmaraden om te voorkomen dat Ziggo het analoge televisiepakket van 34 naar 30 zenders terugbrengt, door enkele zender exclusief in het digitale tv-pakket onder te brengen. Woordvoerder Gerard Lieverse van Ziggo noemt analoge televisie een techniek "uit het stenen tijdperk" en verloopt innovatie rond digitale televisie beter zonder programmaraden. Het bedrijf wil zich niet vastleggen op een tijdspad wanneer analoge televisie definitief tot het verleden behoort, maar dat moment ligt mogelijk nog tien jaar in de toekomst. Ziggo werkt volgens DutchMedia aan een apart keuzepakket waarin alle publieke buitenlandse zenders zijn ondergebracht; ze zouden vervolgens niet meer breed beschikbaar zijn. Meer bij DutchMedia

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.