mgm nvj maart

— dinsdag 19 mei 2015, 11:44 | 0 reacties, praat mee

Fors minder online bezoek L1

Fors minder online bezoek L1
L1

De regionale omroep L1 heeft over 2014 een licht verlies geleden van 3.268 euro, blijkt uit het recent verschenenjaarverslag. Over 2013 maakte de omroep nog een winst van 640.041 euro. De samenwerking op het gebied van online nieuwsvoorziening met Media Groep Limburg (MGL) en L1 in het vorig jaar gelanceerde 1Limburg heeft een negatief effect gehad op de eigen bezoekcijfers. Waar de L1-site maandelijks nog ruim 5,5 miljoen bezoekers trok, is dat in 2014 gedaald naar rond 1,8 miljoen. Volgens L1 zeggen die cijfers niet zo veel, omdat de functie van de L1-site is veranderd van nieuwssite naar promotie en service. "Vergelijkende cijfers zijn daardoor niet mogelijk", stelt het jaarverslag. De bezoekcijfers voor 1Limburg zijn nu iets meer dan 5 miljoen per maand, maar dat is de helft van wat bij de lancering van 1Limburg als streefgetal werd genoemd. De omzet steeg 1,5 procent - grotendeels een gevolg van indexering van de rijksbijdrage, groei aan online inkomsten en bartervergoedingen. Laatste wijziging: 21 mei 2015, 13:24

Het afgelopen jaar heeft L1 zich voorbereid op de situatie vanaf 2017, wanneer de aangekondigde bezuinigingen vanuit het Rijk worden doorgevoerd, onder meer door samenwerking te zoeken met Omroep Zeeland en Omroep Brabant. Alle partijen houden daarbij hun eigen merknamen.

L1 kampt wel met afgenomen kijk- en luisteraantallen. Die daalden in 2014 met respectievelijk 2,6 en 1,1 procent. De daling in online bezoek op L1 is geen probleem, aldus hoofdredacteur Leo Hauben: “Nu de eerste laag van het nieuws is verplaatst naar 1Limburg, kunnen we via L1.nl onze programma’s beter presenteren.”

Meer in L1 Jaarverslag 2014 [.pdf]

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.