— maandag 18 juli 2022, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Fond BJP verhoogt subsidiebedragen per 1 augustus

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (BJP) verhoogt met ingang van 1 augustus de tegemoetkoming die freelancejournalisten kunnen aanvragen om aan een klus te werken. Het bedrag gaat van 2300 naar 2500 euro en vertaalt zich naar een dagvergoeding van 125 euro (was 115). Laatste wijziging: 18 juli 2022, 10:36

Tegelijk is het maximumbedrag voor subsidieaanvragen voor boeken, podcasts, artikelenreeksen en documentaires opgehoogd. Dat gaat van 20.000 naar 30.000 euro.

“Met deze nieuwe investering reageren we op signalen uit het veld waaruit blijkt dat freelancejournalisten extra steun kunnen gebruiken”, aldus het fonds. Freelancers die veel vaste kosten maken, mogen 15 procent van het aangevraagd bedrag opvoeren voor overheadkosten (kantoorhuur, abonnementen e.d.) opvoeren.

“Deze nieuwe bedragen gelden voor zowel de Beurs Expertisebevordering, waarmee ervaren journalisten zich kunnen bijscholen of specialiseren door middel van scholing en training, als voor de Regeling Journalistieke Projectsubsidies, waarmee subsidie wordt verstrekt voor journalistieke projecten zoals artikelen, podcasts, documentaires of boeken”, aldus het fonds.

Informatie over de aanvraagprocedures voor de diverse subidieregelingen vind je hier.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.