persveilig seminar

— vrijdag 10 juli 2015, 13:24 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: top-interviewers

Flickr CC BY 2.0 / laura pasquini

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Omdat vandaag het Groot Interview Zomernummer van Villamedia verschijnt, richten we ons zonder de schijn van volledigheid dit keer op top-interviewers. Laatste wijziging: 16 juli 2015, 11:04

Antoinnette Scheulderman - Het is interviewen wat de klok slaat bij Scheulderman. Zo voert ze vraaggesprekken voor LINDA. en Volkskrant Magazine en gooide ze eerder hoge ogen met haar interviewbundel ‘De mama’s en de papa’s’. In 2009 won Scheulderman De Luis voor haar interview met Peter Jan Rens in Nieuwe Revu. In 2014 werd ze genomineerd voor De Tegel.

Carolina Lo Galbo - Interviewer voor Vrij Nederland en vraagt in die hoedanigheid schrijvers, wetenschappers, politici en anderen het hemd van het lijf. In 2007 publiceerde ze het boek ‘De vrees voorbij’, waarin ze voormalig minister-president Ruud Lubbers ondervraagt over immigratie en integratie. Lo Galbo won De Luis in 2010 en werd in 2012 genomineerd voor De Tegel.

Jeroen Pauw - Gooit al jaren hoge ogen met zijn (vaak kritische) interviews met de groten van het land. Werd daar ook voor beloond, onder andere met de Luis in 2011 (samen met collega Paul Witteman) en de Sonja Barend Award in 2014. Pauw is ook niet bang voor het persoonlijke interview, zoals zijn interviewprogramma ‘Vijf Jaar Later’ bewijst.

Leon Verdonschot - Vaart het liefst in het kielzog van zijn gesprekspartner, waarbij hij zijn interviewkandidaat voor langere tijd volgt. Dat resulteerde eerder al in de interviewbundel ‘Hart tegen hart’ en de als interview opgeschreven biografie ‘Pushing the limits’. Verdonschot schrijft daarnaast boeken en columns.

Raymond Krul - Freelance journalist die als interviewer werkt voor titels als Ouders van Nu en mediavakblad Broadcast Magazine. Maakt voor Villamedia iedere maand de rubriek ‘Lessen voor de pers’, waarbij mensen van buiten de journalistiek commentaar geven op het functioneren van de media.

Sara Berkeljon - Sinds 2006 werkzaam bij de Volkskrant, waar ze zich heeft gespecialiseerd in het persoonlijke interview. Coördineert daarnaast het cultuurkatern V en werd in 2012 genomineerd voor de Tegel.

Saskia Smith - Freelancer voor titels als JAN, Margriet, Fab, LINDA., Viva en Marie Claire. Schudt er met gemak een reportage uit, maar straalt pas echt als het aankomt op het portretterende interview.

Tako Rietveld - Voormalig Jeugdjournaal-presentator die zich helemaal heeft toegespitst op het interviewen van kinderen. Doet dat in beeld, onder andere voor de BBC, NOS, NTR, RTL4 en de VRT.

Twan Huys - Nieuwsuur-presentator die zich maar wat graag vastbijt in een interview. In 2011 leverde hem dat de Sonja Barend Award op. Naast Nieuwsuur presenteert Huys ook NTR College Tour, waarin hij onder andere de Dalai Lama, Richard Branson en Willem Holleeder ondervroeg.

Wilfried de Jong - Voormalig presentator van ’24 uur met…’, waarin hij zich een etmaal lang liet opsluiten met zijn gasten. Presenteerde in de zomer van 2013 en 2014 ook ‘Zomergasten’. Is sinds oktober de vaste vrijdagpresentator bij ‘Met het oog op morgen’.

Bekijk meer van

#FollowFriday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.