— vrijdag 12 september 2014, 15:59 | 3 reacties, praat mee

#FollowFriday: over IS en jihadisten

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, houdt Twitter nauw in de gaten. Met enige regelmaat vertelt Villamedia op vrijdagen wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Deze week, naar aanleiding van de NPO-documentaire Paradijsbestormers: de journalisten die alles weten van IS, radicalisering, jihadisme en Syrië-gangers. Laatste wijziging: 12 november 2014, 11:55

Brenda Stoter Boscoloo - Freelance journalist, onder andere voor Al Jazeera, De Tijd en het Algemeen Dagblad. Pendelt op en neer tussen Nederland en het Midden-Oosten.

Brown Moses - Geen journalist in de klassieke zin. Werkt wel vaak als fact checker waarbij hij onder andere de echtheid van beelden uit en over het kalifaat onderzoekt.

Carolien Roelants - Schrijft ‘al bijna heel haar leven’ (aldus Roelants zelf in haar Twitter-bio) over het midden-oosten. Doet dat nu nog in haar wekelijkse column op nrc.nl.

Ghassan Dahhan - Doet voor Trouw verslag van het reilen en zeilen in het Midden-Oosten. Richt zich daarbij onder andere ook op de plannen van aanpak van de Amerikaanse president Obama.

Hans-Jaap Melissen - Oorlogsverslaggever en journalist van het jaar 2012. Bevindt zich vaker wel dan niet bij de grootste brandhaarden van de wereld.

Harald Doornbos - Zoals we in onze eerste editie van #FollowFriday al schreven schrijft freelancer Doornbos over alle brandhaarden die je je kunt bedenken. Woont in het Midden-Oosten.

Jan Eikelboom - Verslaggever voor Nieuwsuur en oorlogsjournalist pur sang. Verslaat oorlogen en revoluties in het Midden-Oosten. Schreef daar ook het bijzondere boek Achter het front over.

Jenan Moussa - Razende reporter voor het in Dubai gesitueerde Arabic Al Aan TV. Twittert vrijwel exclusief over IS en werkt daarnaast ook zo nu en dan samen met Nederlandse journalisten die zich in hetzelfde onderwerp vastbijten.

Joshua Landis - Amerikaans publicist die op zijn blog Syria Comment schrijft over IS en het kalifaat. Woonde vier jaar in Syrië.

Lex Runderkamp - TV- en radio-verslaggever bij de NOS die met regelmaat verslag doet vanuit de brandhaard zelf. Zoekt daarbij ook het menselijke aspect op.

Mahmoud Albasha - Journalist die woont en werkt in Aleppo, de grootste stad van Syrië. Lijkt nergens heen te gaan zonder camera, wat de grafische foto’s op zijn timeline verklaart.

Nikki Sterkenburg - Elsevier-verslaggever die dankzij een master Religiestudies op de redactie gebombardeerd is tot jihadkenner. Beschrijft het jihadisme en de invloed daarvan op Nederland, zoals met haar indringend portret van jihadist Victor Droste.

Ontbreken er namen? Voeg ze dan toe in de comments.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Linda Polman, 12 september 2014, 18:36

Minka Nijhuis - reporter voor Vrij Nederland, met jarenlange ervaring in Iraq, Afghanistan en Syrie.

Eduard Bekker, 12 september 2014, 23:22

Thomas Erdbrink - onze man in Teheran. Woont daar al jaren en kan de kant van Iran belichten.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.