— vrijdag 5 juni 2015, 14:24 | 0 reacties, praat mee

#FollowFriday: In de regio

ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws houdt Twitter in de gaten. Zo nu en dan vertelt Villamedia op vrijdag wie je moet volgen binnen een bepaald onderwerp of genre. Naar aanleiding van de talloze wisselingen van de wacht bij de voormalige Wegener-kranten richten we ons dit keer op topjournalisten uit de regiojournalistiek.

Bas Soetenhorst – Journalist bij Het Parool met verschillende journalistieke boeken op zijn naam. Met één van die boeken, ‘Het wonder van de Noord/Zuidlijn’, won Soetenhorst zowel De Loep 2011 als de Brusseprijs 2012. Daarnaast werd Soetenhorst in 2014 genomineerd voor de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek voor zijn artikelen over de voorgenomen fusie van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam.

Bas van Sluis – Onderzoeksjournalist bij Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant, waar hij zaken belicht uit Drente, Friesland en Groningen. Met zijn reconstructie van de Project X-rellen in het Groningse Haren won hij De Tegel 2012. Samen met Mick van Wely werd hij een jaar later opnieuw genomineerd. Ook werd hij meerdere malen genomineerd voor de Groninger Persprijs.

Erwin Raasveld – Programmamaker bij RTV Utrecht, waar hij in 2014 samen met (inmiddels voormalig) collega Dennis van Ommeren een onthullende documentaire maakte over de vermiste jongens Ruben en Julian uit Zeist, die een jaar eerder verdwenen. Het duo won een Gouden NL-Award met hun documentaire.

Hans Goossen – Journalist bij Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad, waar hij zich samen met collega Theo Sniekers vastbeet in de zaak rondom de voormalige VVD-wethouder Jos van Rey. Het tweetal schreef daarover het boek ‘El Rey’, waarmee ze in juni de Brusseprijs 2015 wonnen.

Lucien Baard – Verslaggever voor de Twentsche Courant Tubantia, waar hij al bijna dertig jaar werkzaam is. Baard verwierf bekendheid met een reeks artikelen rond de voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur, die een serie foute diagnoses stelde. Als resultaat van die serie won Baard De Tegel 2009.

Marc Brink – Regioverslaggever bij het Brabants Dagblad, met extra aandacht voor politie en justitie. Ontdekte samen met collega Henk Mees dat de geprezen militaire officier Marco Kroon werd verdacht van drugsbezit. De onthulling leverde het duo een Tegel-nominatie op.

Marjo L’Homme – Staat als adjunct-hoofdredacteur van Omroep Brabant net wat verder van het modder-in-de-klei-werk dan anderen op deze lijst. Maar dat weerhoudt haar er niet van om hoge ogen te gooien. L’Homme werd in 2014 samen met verslaggevers Emile Vaessen en Albert Bos genomineerd voor de Loep.

Ron Lodewijks – Werkte jarenlang als onderzoeksjournalist voor het Brabants Dagblad bij Wegener, waar hij ook voorzitter was van het Waakhondenoverleg. Nam in mei afscheid van de krant na de overname door De Persgroep. Lodewijks mocht De Tegel 2007 op zijn naam schrijven voor een reeks artikelen over gouden handdrukken bij de provincie Brabant.

Wim Bakker – Chef bij Omroep Flevoland. Staat in die hoedanigheid midden in de regio. Bakker maakte in 2006 samen met zijn wat minder fanatiek twitterende collega Marjan van Ens een drieluik over belangenverstrengeling bij de aanleg van de natuurzone Oostvaarderswold. Als gevolg van die berichtgeving legde CDA-statenlid Piet Zijlstra zijn lidmaatschap van Provinciale Staten neer.

Natuurlijk kunnen we niet alle regioverslaggevers kwijt in deze lijst. Ontbreken er namen die echt in deze lijst horen? Voeg ze dan toe in de comments

De overige edities van deze rubriek bekijken? Dat kan hier.

Bekijk meer van

#FollowFriday

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.